CÉG MÚLTJA ÉS PROFILJA:

Az Urbán Elektronika KFT. gyökerei 1978-ig nyúlnak vissza. Abban az idõben a Rádiótechnika c. elektronikai magazinban a saját fejlesztésû áramkörökrõl írt cikkeink után mutatkozó érdeklõdés hatására az ismertetett áramkörökhöz egységcsomagokat kezdtünk forgalmazni.

Ezek élesztéséhez valamilyen szintû mûszerezettségre is szükség volt. A rendszerváltás elõtt magánszemélynek gyakorlatilag nem volt lehetõsége itthon sehol mûszert vásárolni annak ellenére, hogy az akkori lehetõségekhez képest egész komoly fizetõképes kereslet volt. Alkalmanként hozzájutottunk az akkori állami nagyvállalatok amortizálódott készülékeihez. Ezek felújításával és értékesítésével alakult ki a használt mérõmûszerek értékesítésének profilja. Ezt a tevékenységet a redszerváltás után felvásárolt készülékekkel egészen magas szintre emeltük.

Sajnos a hazai kínálat ezen a területen szûknek bizonyult, mivel ez többnyire az EMG-ben gyártott mûszerekre terjedt csak ki. A vásárlók igénye viszont az utóbbi idõben a professzionális mûszergyártók termékei felé fordult. Az igények kielégítése érdekében 1998-ban Európa legnagyobb mûszerkereskedõjével, a ROSENKRANZ Elektonik-kal disztributori szerzõdést kötöttünk. Ennek eredményeként a pillanatnyilag raktárban levõ mûszerállomány kiegészûlt egy több ezer darabos virtuális készlettel, ami katalógusból rendelhetõ.

Cégünk profilja így véglegesült mára, s az elektronikai egységcsomagok és használt mérõmûszerek forgalmazásában egyedülálló kínálattal várunk minden kedves vásárlót!